Smartphone-urile si autoturismele

Sistemele de divertisment si informatii dintr-un autoturism modern se pot conecta cu telefonul mobil pentru efectuarea apelurilor de voce si de asemenea pot transmite aplicatiile de pe smartphone pe ecranul sistemului de infotaiment, asta in cazul in care aplicatiile sunt compatibile cu sistemul instalat in masina. Din confortul scaunului masinii tale poti avea acces la informatii despre navigatie, informatii despre trafic, muzica, carti audio, mesaje, poti comanda produse alimentare, poti rezervare hotel sau restaurant, diagnosticare pentru autovehicul si aplicatii specific de business.

Aplicatii pentru masina ta

Exista o multime de aplicatii pe care le au oamenii pe dispozitivele lor, care ar fi utile daca ar fi accesate prin tabolul de bord al masinii, controlat prin butoanele de pe bolan, prin comenzi vocale sau prin butoanele amplasate pe consola de bord. Astazi, cu toate acestea, doar cateva aplicatii de smartphone au cu adevarat insemnatate si utilitate pentru masina si se pot conecta in mod eficient la sistemul de infotaiment al autoturismului. Piata auto se confrunta cu o serie de restrictii privind aceste conexiuni, insa situatia poate sa se imbunatateasca in viitorul apropiat. Pe masura ce aceasta piata creste va exista o oportunitate pentru dezvoltatorii de aplicatii, care au concept convingatoare pentru aplicatii in masina.

Totusi, pentru ca aceste aplicatii sa aiba o functionalitate, acestea ar trebui sa fie construite sau reconstruite pentru a fi utilizate in regim mobil, trebuind sa se conformeze cu liniile dictate de nevoile soferilor. Piata aplicatiilor auto este inca la inceput, asta in comparatie cu miliardele de smartphone-uri vandute. Mai putine aplicatii incorporate la bordul masinii inseamna aplicatii convingatoare pentru soferi.

Exista o multime de platform diferite, multi producatori auto care au propriile viziuni si concepte de aceea acest segment al conectivitatii si sincronizarii smartphone-urilor cu sistemul de infotaiment al masinii este unul care progreseaza greu. In masinile care au totusi aceste facilitati este nevoie de anumite adjustari tehnice, precum redarea audio, controlul prin intermediul butoanelor de activare, etc.