Cand trebuie inlocuite pneurile uzate?

A circula folosind pneuri uzate echivalează cu a te expune anumitor riscuri. Iar siguranța trebuie să rămână principalul factor la care ne raportăm, atunci când discutăm despre anvelope second hand. Și asta, pentru că ele fac legătura dintre mașină și calea de rulare, iar cedarea unui cauciuc în mers, poate fi un dezastru. Mașina se destabilizează și devine incontrolabilă, iar efectul se amplifică odată cu viteza. Iată ce riscuri ne pândesc dacă folosim cauciucurile dincolo de limita maximă de uzură.

Anvelope second hand

Primul aspect care contează este vârsta anvelopei. Chiar dacă nu folosiți mașina des, pneurile se degradează în timp. Poate că sună ciudat, însă un pneu este alcătuit dintr-un ansamblu de materiale care își schimbă proprietățile în timp, chiar dacă nu sunt folosite. Primul dintre ele este cauciucul în sine. Acesta este expus permanent diferențelor de temperatură și umezeală, razelor ultraviolete și diverselor produse chimice (ulei, combustibil, agenți de deszăpezire, etc.), toate acestea slăbindu-i rezistența și elasticitatea.

De asemenea, nici presiunea din anvelope nu este permanent în parametrii ideali, fapt care suprasolicită fie centrul benzii de rulare, fie flancurile anvelopei. După 5 ani de utilizare, chiar dacă pneul nu a ajuns la limita maximă de uzură a benzii de rulare, el trebuie verificat de către un specialist. După maximum 10 ani, el trebuie schimbat, pentru că aderența și rezistența sa au mult de suferit.

Al doilea aspect este atingerea uzurii maxime a benzii de rulare. Când canalele anvelopei nu mai sunt suficient de adânci, apa de pe șosea nu mai este drenată eficient. Astfel, de la o anumită viteză, anvelopa pierde contactul cu asfaltul, între ele păstrându-se o peliculă de apă care face mașina incontrolabilă. Așa că, dacă banda de rulare este uzată, schimbați anvelopa sau, dacă mai plănuiți s-o păstrați pentru o scurtă perioadă de timp, mergeți încet pe asfalt umed.

În final, acordați mare atenție integrității structurale a anvelopei: dacă observați gâlme, tăieturi sau ciupituri nu riscați, ci schimbați urgent anvelopa. Astfel de defecte trădează de cele mai multe ori cedarea stratului de pânză a anvelopei, deci o posibilă viitoare explozie de cauciuc.

Ei bine, problema se poate regăsi în egală măsură și în cazul în care dețineți de ceva timp un set de cauciucuri noi, pe care l-ați întreținut defectuos. De aceea noi, cei de la anvelopaieftina.ro, suntem mereu lângă dvs., oferindu-vă cele mai bune produse și recomandări pentru călătorii fără griji.